Ztrácím se
v černobílém opojení
houpu se
na provázcích života
tenkých
jak sítě pavučin.
Černá
převažuje nad bílou
zvažuji možnost
přiložit závaží štěstěny
na jedno z ramen životních vah
utnout tu převahu
utonout v záplavě bílého paprsčení
nadechnout se nad hladinou
černočerného zamračení bolestného světabolu.
Vdechnout tu vůni
bělosti
čistoty nevinnosti
vytrácející se z očí dospívajících
nadechnout se
z plna plic
toho nadějeplného sladkobolu
budoucnosti.
Černá s bílou
splývají ve stínohře
šedé zdi polykají jejich vzájemné hranice
a svět ztrácí svou barevnost.
Splynu v černobílém světě
s obrazy duší ostatních zbloudilců.
Snažím se uniknout.
Utíkám vstříc té bílé záři
usmívaje se na mne z dáli.
Nechávám za sebou
všednost bledých dnů
temnotu hvězdných nocí
mávám jim své poslední sbohem
a běžím za tebou.
Daleko
daleko za mnou
ztrácí se a mizí
černobílý svět.
A konečně
konečně vcházím do barev.
Barev
co vychází z tvé náruče
živote...