Třikrát dvacet osm dní
třikrát Luna oběhla svou měsíční dráhu
v ten okamžik stala se
v mých očích
královnou sprintu.
Tak krátká doba
na další odchod
na další útěk z pozemských hřišť.
Utekls' dřív
než jsme se stihli naposled rozloučit
utekls' dřív
než Slunce mohlo ti dát
své poslední sbohem.
Čeká tam na tebe s otevřenou náručí
čeká tam s tím svým úsměvem.
Svíráš konečně její dlaně
tak jak sis to přál
zatímco my tady na Zemi
pořádáme další marš.
Záplava černé
a diamantů v očích
orosených okvětních plátků rudých růží
bílé stuhy na zelených věncích
smutek v srdcích
a myšlenky na vzdálenou minulost
- to po vás zbylo.
Milujete se dál
v tom nebeském opojení
za zvuků šumu andělských křídel
v melodii zlatavých harf
tančíte poslední valčík
než vydáte se dál.
V srdci zbyla mi
dvě prázdná místa
která zaplňují jen krásné vzpomínky.
Z očí prší mi prázdná slova
dopadají na dvě vedle sebe ležící
dřevěné komůrky
v nichž chystáte se
tvořit další kapitolu svých životů.
Společně.
A Luna se dává opět do běhu.
Běží další svůj
osmadvacet dní
dlouhý sprint...