Dlouhý háv utkaný z temnoty
černí protkány dlouhé rukávy
osoba horkem se prochází
od jednoho k druhému
a objímá je kolem ramen.
Šeptá jim slova lásky, míru
a za zády brousí svou kosu
ostrým kamením.
Jeden sek.
Jeden sek a nitka života je utnuta
provázek vzdechů se zamotává
a dusí
černé obvazy zkrášlují bledá těla
vážou je ke smrti
a k vysmátým andělům.
Šum křídel rozpoutá vír z prachu a popela
a Smrt odchazí
nikdy ne sama.
Nikdy ne sama
pokaždé s někým
koho miluji
či uznávám.
Nemám moc to zastavit.