Anotace: těžko se to popisuje...
Těkavá
Kolik vyjeví se pravd, jen oblaka tuší,
a nejjistěji v pomýlení dýšem.
Kdyže se býti zdá moudrost věčnou,
aby se v letu mušky obrátila v splín.
Kolik pravdy ve svém hněvu otevřeme
a kolik ústrků sneseme pro svá přání.
Jakoby každý vklad rozerval ve dví duši
a nespoznáni před zrcadlem, sípem.
Kdyže se býti zlá povaha zdá věcnou,
a zjevné dobro je sotva stín.
Kolik změn ve své tváři uneseme,
a kolik slov, jež znějí zrazu chlad,
přec zbud prázdných dlaní.