Vpřed a vzhůru jít,
dál a výš, je nejen lidský úděl, ale i privilej,
zdolávat obzory, na štítech horských snít.
I když dál nemůžeš, nikdy to nevzdávej!
Tak často slýcháváš:
„Nedojdeš! Máš špatný cíl! Máš špatný směr!
Špatnou jdeš cestou! Nedojdeš! Nedojdeš!“
Jsou to jenom kecy. Tak na ně ser.
Pokoř pýchu svou a strach zažeň,
ponurem za světlem a se světlem v sobě
příkrým úbočím vzhůru se žeň,
jen na Hoře poznáš co vše je v tobě.
jen šestý smysl - poslouchej a chval
jen jím se řiď a jemu důvěřuj
kdo život nezvdává - chová se jak král
tvoř vlastní názory, hýčkej a buď svůj :)
26.09.2018 11:29:35 | šuměnka