ticho padlé z nebe
pro sebe si blábolí
kolem horkých kaší
chodí pešci z okolí
třískly dveře
nevítaný host
z hospody díkůvzdání
se na chodníku válí
ožralý výčep křepčí
na hosta však čekají
až za druhým rohem
máry
čáry máry-
-takový je dnešní
Slavnostní den
sluníčko zlomyslně vykouklo
z mraků pokaděných
plen...