Anotace: ach ty stromy***
***
Zelený lísteček dubový
ach strome prastarý
u studánky tě potkám
k jezeru skláníš ruce své
v pastvinách s borovicemi se objímáš
na lesní cestičce své plody pokládáš
své lístky odkládáš
tělo obnažuješ
Podzim tě barví v krásu
něžnost do zlatova
zlatý paprsek v sobě neseš
pohlédni, poslechni
i v srdci svém si mne člověče
uchovej
jsem stále zelený lísteček dubový
***