Anotace: Jen kapičku... To bych si přál. FOTO: Olí Zárubová :-)
Sbírka: Básně Nebásně
Jen kapičku
Otevřít oči v překrásném jitru
a spatřit svět, jaký cítím v nitru
...
to bych si
přál.
***
Neslyšet zprávy, nevidět realitu,
kde tuleň v moři plave v igelitu,
kde dítě na zem padne hladem
a druhý jezdí cadillacem.
Kde raket létá víc než ptáků,
kde nenávisti je jak máku,
kde je láska sprostým slovem
a respekt kdesi s Pánem Bohem.
***
Jen kapičku štěstí pro celý svět
…
to bych si
přál.