nutíš mě se zastavit
u tvých veršů
jako u klavíru
nechat se unášet
a nést
jako onu paní v černém
za černým pianinem
po černých klávesách
smutek nechat stéci
nutíš mě zastavit se
u svých veršů
jako by měly patřit
právě nám
setřít i tu nejposlednější
slzu
možná je společná
slaných moří znalá
chladných zátočin
s nalezenou zradou
však i ona
pomíjivá
ráno až vstaneme
budeme se smát
kolik že času
pro ni jsme marnili
každý sám
a přeci
sobě nablízku
okenice otevřeme dokořán
abychom znovu ucítili
závan ranního rozbřesku
...spřízněná duše je někdy víc než hodně...
23.11.2018 08:02:17 | Philogyny
já musím komentujícímu oponovat-lepší než se sluníčkářsky smát je lépe plakat.
22.11.2018 20:17:53 | analfagot
není lepší ... není horší ... jak báseň praví ... jako když přeješ ... hodně zdraví ... úsměv.z
22.11.2018 20:45:28 | zdenka