Zbloudilý holub
Anotace: báseň inspirovaná LBC nádražím
Zabloudil holub do nádražní haly
zmateně pobíhá pod nohama lidského davu
dny a týdny dokola ubíhaly
tak prosím hoď smutek za hlavu
Snad unese mne křídlo holubí
podzimním krajem kde barvy tancují
prach ze sivých perutí vítr zahubí
a zanese doprostřed okrasných tújí
Pod tolika světly v nádražní hale
si holub musí připadat jak na bále
však místo postrácených korálí
mu lidé hodili chléb okoralý
Přečteno 480x
Tipy 1
Poslední tipující: Pétík
Komentáře (0)