Ze života
Hlasů pár a opilý křik,
Šatů cár, taky vinný střik,
Páchnoucí lacinou chutí,
Pusu ti křiví a drtí...
Tratě se ztrácí v temnotě,
Noc se směje úsměvem zlým,
Měsíc se šklebí v nicotě,
Pokrytý prachem vesmírným...
Pokloň se hvězdám, líbej noc,
Zvrácený skutek přikryj tmou,
Luna ti propůjčí svoji moc,
příslibem zmámí duši tvou...
Se vztekem vzlet, zloba a hřích,
V odéru hanlivém tančíš,
V očích tvých zmatených kalných,
Hnije a tleje smrtelný smích...
Škodolibý život vítá,
Když v štěstí je ti do zpěvu,
Než slunce oknem zavítá,
Vyrve ti zuby z úsměvu...
Prach jsi a zůstaneš prachem,
Těžkne a temní obloha,
Blíží se smrt zavoláš:"sbohem!"
Ale život ti stačil i bez Boha...
Přečteno 376x
Tipy 4
Poslední tipující: Ruda, breberkar
Komentáře (2)
Komentujících (2)