Dnes mi právě leží v hlavě
i když slunce nesvítí
že si hravě v mojí hlavě
cosi zpívá o bytí
Jednou hezky, pak zas hůře
slunce mraky prosvítá
v noci vale černé můře
nikdy flintu do žita
Ono se to řekne lehce
dík za každý nový den
bojovat se někdy nechce
černé musí z hlavy ven
Možno zpívat, broukat stačí
to krásný vsoukat do hlavy
počkat si na písně ptačí
co zas se s jarem dostaví
***
Buďte dneska veselí,
zítra máme neděli,
pak přijde ta dlouhá noc,
a zas se můžem těšit moc,
že bude k jaru blíž...
Přeji krásné svátky...