Život drobné prožitky střádá
jejich útržky nevědomky uschová
cestu k nim rok co rok otevírá
ta první a jediná
noc novorční studená
noc lednová
Spleť obrazů s koncem roku
kousek po kousku skládá
spleť barev a chutí
radostí i starostí
Noc, která si první vteřinou
od všech lidí žádá
daň neodkladného stárnutí
Ano, je to tak, jak píšeš. Na lednovou noc se těšíme, ale zároveň ,, platíme" daň.Stárnutí.
Já to mám takto pořád, protože jsem rozená 1. ledna .-)
Ach jo....ale naštěstí stále říkám...věk je jen číslo....:-))))
Pěkná básnička.
24.03.2020 22:55:33 | Jaruška