V chladném zimním nádechu
se sluníčko za mraky krčí
zebe ho snad zima?
Paprsky na polovic osekané
jako pohádkový děda vševěda
o tři zlaté vlasy chudší
Nevystrčí bradu z podpeřiny
neusměje se na chvilinku
říkali snad v televizi
jak překonat tuhle krizi
je dokonce pohřešované
Jak ho však chytneme?
Jak na chvíli z postele vytáhneme?
nikdo netuší
Počkáme tedy do jara
jak to ta sýkora koňadra
v krmítku sama zaštěbetala
to bude nejmoudřejší