Na cestě štěstí rozsypané,
pro jednoho smůla, pro jiného ne,
dej pozor pane, za chvíli v prachu zašlapané,
snad někdo jiný najde je.
V prachu štěstí zašlapané, přinese radost, či ne,
ohni se a seber, ač trochu umazané,
ty zlaté mince poztrácené.