Anotace: … kolik lidí by našlo štěstí tam, kde jiní se toho zříkají (aneb, potraty ano, či ne?)
V hluboké údolí,
bělavý proud se rval
a země se zachvěla.
V podvečer májový,
můj život započal,
ač jsi to nechtěla.
Na nemocničním pokoji,
umírám v rodném údolí.