byť mělce
vyrývaná brázda času
trvá na neúplatnosti
kronikářů
maják z písku
na břehu moře
je tak dlouho
shovívavě omýván
amplitudami přílivů
až zkamení jeho světlo
a tobě už stejně nezbývá
nic jiného
než abys bobříkům mlčení
zpevňoval jejich hráze ...