Jsem jarní bystřina,
změna mě podněcuje,
stabilita ukotvuje
Jsem divoká voda tvá
Jsou jara, kdy hodně vody je,
jindy zas, sucho mě sužuje
Bystřina své vody nehlídá,
jednou se vylije,
jindy, se klidná zdá
Splyň s mojí bystřinou,
ať život klokotá …