Bez stínů i světlo umírá
noc pevně v drápech svírá
jak moc všem chybí dny slunečné?
vše zdá se náhle tak skutečné
bez světla se svět v žalu zmírá
Kde tma všechna světla pojídá
stín bledne jak školní křída
světlo se stínem jak nerozluční braši
co v temnotě tak rádi tě straší
v průběhu dbe se jejich moc střídá