Miluji tě v dešti,
když proklínáš
mě láskou,
kterou dáváš
a bereš
tóny ozvěny.
Tak dej mi
ještě trochu
toho bývalého
ticha,
než přijde další
jarní kolo-
toč.
A pak že kapka
staré lásky
ještě nikdy
neutonula
ve své vlastní
záplavě.
Je nejvyšší čas
zbavit se všech
cedulí "nenáviď,
ale miluj mě lehce."
Přes všechny ty
hořící hráze
už stejně žádná
voda nepoteče.
I když možná
jednou až
postavíme
nové mosty,
přijde
nová voda.