***
Ten, kdo odjíždí,
se má:
Čeká ho nová zem,
noví lidé
nové zkušenosti
Kdo zůstává, je na tom hůř
Ten, kdo odchází
od stolu, se má:
neuklízí, nemyje nádobí
Kdo zůstává, je na tom hůř
Ten, kdo odešel,
už nic neví
o smutku, pláči
a bolestných
ač krásných vzpomínkách
Kdo zůstává
je na tom hůř.