Jak asi chutná smrt?
Je jako pomsta sladká?
Či jako zklamání kyselá?
Je smutná?
Anebo veselá?
Přetne kosou nit?
Nebo sfoukne svíci?
Může svatou být?
Je snad bezvěrnicí?
Když tobě z těla vyrve duši,
letí pak vzhůru k nebi?
Či na pekelnou bránu buší?
To nikdo živý neví.
Až ucítím blízkost tvoji,
až mi srdce zastavíš,
navždy zůstaneme svoji,
jaká jsi, mně prozradíš.
Hmmmm, spousta řečnických otázek k zamyšlení... Už jen samotný název, ano - jak chutná smrt?... Nu, možná jako takový ten pocit, když vstupujeme někam do neznámá - ostatně, co je smrt jiného než právě vstup do neznámá?
02.04.2019 18:17:31 | Rebejah