Ten smích se nezastaví,
dokud nám nepotečou slzy
a možná, že rozesmějeme autorku Zrzi
Rozesmějeme každého,
kdo jen bude trošku smutný
I tu milou Hamelem,
jež stojí v kuchyni u plotny,
ať se jí žádné jídlo nepřipálí!
Dáme jí k potěše krásné korály,
ať jimi hezky krk si ozdobí
Pak se usměje jako Klaun a tu ji Ivča osloví:
,,Pojď se s námi radovat a smutek zahoď za hlavu!
Jako že jsem Husárková,"
říkám to znova a znova,
víckrát to opakovat nebudu,
to by mě asi už dali do sudu
,,A kdo by mě odtud vytáhl ven?"
,,Neboj, já Misha," řekla jsem:
,,S Tvořilkou Tě vytáhnem!"
Nikdy Tě spadnout nenecháme,
poněvadž Je něco ve vzduchu krásného,
co pro Tě máme snad nezmizí to pryč
Kdepak!
Pomůže nám moudrej Lighter,
žádná pomoc není k zahození
a Isabela Monvoisin též
Radostí je ztělesněním
a také milý Morýš
,,Usměj se jak korýš"
A také jedna Střelkyně,
jež zázrakem je v každé vteřině
Vždycky trefí správný cíl,
potvrdí to i milá Phil?
Kdo spěchá, letí jako Frr,
jenž charisma a převelkou má duši
Stává se z Něj pravý gentleman,
každý z nás jím bývá potěšen
V každém z nás se občas dobro a zlo najde,
tak buďme těmi Hledači,
jež k cíli kráčí hravě!
Ty však, drahá Lékařko,
jsi milá, jak to Zlatíčko,
jež se krásně třpytí a hřeje jako Sluníčko
jinak podotykam ze tato basen byla napsana asi pred dvema lety,berte to s rezervou.
02.04.2019 16:14:21 | ROSA ŽIVOTA ZRAKEM VNITŘNÍM OSVÍCENA
misho okamzite smaž to vše hezké překazí ano?ta basen je hodně stará ..takovej nazor jsme na Xonu meli kdysi.ja k ni procitám...ten verš smaž dej tam neco jine
02.04.2019 16:10:01 | ROSA ŽIVOTA ZRAKEM VNITŘNÍM OSVÍCENA