Děda je moc paličatý,
léky nikdy nechce bráti,
prášky proto nebere,
občas se pak posere.
Babka stále hubou mlátí,
prádlo už mu nechce práti,
děda uznal chybičku,
máchá slipy v kyblíčku.
Hádka ta ho tuze mrzí,
vyřešil to velmi brzy,
začal tedy prášky brát,
nechce se mu slipy prát.