Člověk
Jak moc člověku na člověku záleží?
Proč chce člověk vidět člověka ležet u dveří?
Jakou člověk pro člověka má cenu?
Když najde správného, jakou dá měnu?
Jak dlouho vydržíš si člověka vážit člověče?
I přesto, že víš, že do bot Ti neteče
Už v té chvíli, kdy se narodíš, člověče
Už v ten jediný moment život Tvůj uteče
Člověk se pro člověka otrokem stává
A život co si sníš, jen z dáli smutně mává
Jako dítě, člověče, umíš rozpustile snít
V krásných představách, okamžiky žít
Pak přijde prozření, říká se mu dospělost
S dospělostí trápení a ze snů ohlodaná kost
Koukni na závist, nenávist a krutost člověče
Jen se podívej a vnímej, ať duše se rozteče
Otevři oči a okus dnešní nádhernou dobu
Když se pořádně podíváš, uvidíš jen zlobu
Člověka svět láká, je to jen mámení
Však brzy z pohádky stane se trápení
Člověk člověka správně vážit si neumí
Když poklepeš jim na čelo, myšlenky neduní
Každý člověk druhého člověka chce změnit,
Oni nehledají krásu, lidi dokáží jen plenit
V hlavách pusto a prázdno, místo srdce díru
Když k lidem přijdeš blíž, mnohdy cítíš síru
Přečteno 361x
Tipy 17
Poslední tipující: pendejo Noise, Frr, Amiradi, Pétík, Jan Urban, Ally, Jeněcovevzduchukrásného, Amonasr, yarek, Kapka, ...
Komentáře (10)
Komentujících (9)