VELIKONOČNÍ IMPRESE PRAŽSKÉHO ČTVRTEČNÍHO DOPOLEDNE
jarními touhami zalévaným městem
plouží se mátožně kulhající stíny
sehnutě po sobě loupou prázdnýma očima
čtvrtek je zelený
stíny jsou ale vyšisovaně šedé a zimomřivé
slunce je nenabíjí
na rozdíl od modrých a růžovobílých květů
deroucích se z rumišť podél kolejí
skrz odpadky roztroušené v křovinách
nekonečný želví řetěz plechových krunýřů
se trpně a odevzdaně sune rozedranými ulicemi
jako ucpávky z trombů ve zkornatělých žilách místo krve
zástup neživých míří do venkovských ozdravoven
snad v představě vykoupení se z letargie
či výhry svěžího make-upu na stresem povadlé tváře
v lechtivé naději po svém zmrtvýchvstání
jenom ty stíny po světlech vyhaslých marností
se dál usouženě plahočí k výtahovým šachtám
a nehodí se jaru do herbáře
Praha, 18.4.2019
https://www.youtube.com/watch?v=ikuo3weV3f8
Jakoby ti to tolik očekávané jaro vnuklo nový náboj a formu...líbí Pepo a užij si Velkonoc ;)
18.04.2019 22:37:59 | Malá mořská víla
Už jsem to potřeboval, Gábino ;-)) Díky a doufám, že sis velikonoční svátky také hezky užila :-)
23.04.2019 16:55:55 | Amonasr