Předmět básně zdá se, pozbývá platnosti. Neboť princip akce a reakce s přidáním EET znovu narovnává vztahy na vesnicích. Alespoň v těch, kde jsou starousedlíci.
Místo peněz stačí "něco umět". Já Frantovi to a on zase mě ono. Pojem "umět" vylučuje i pocit osamění a té je v rozvrácené městské společnosti množství větší, než malé.
Můj děda by se dost divil, neznajíce co byl barterový obchod. Voni totiž víc makali, než kecali. A dnes? Pojem na pozadí, toť virtuální kryptoměna.
26.04.2019 10:31:18 | Lesan
:-) STručně, jasně, a vem si jich raději víc :-)! Myslím těch polštářů :-)!
26.04.2019 06:03:08 | Fany
Básničku je třeba dotáhnout nebo aspoň lépe nazvat. Název a první část je obecná o penězích, zatímco v pointě přibyla postava nesoucí nový podstatný děj. Lépe nazvané bude dílko zdařilé.
25.04.2019 20:16:54 | Karel Koryntka