Zkouška Boha
Viděl jsem Boha žebrat na ulici
v kmetově věku s bělavým vousem
s bosými nohami na silnici
kde chraplavým kašlem byl rdoušen.
Každý ho míjel nemaje studu
před starcem věkem raněným
na nebi déšť co kouzlil duhu
na zemi klobouk slaměný.
Prosíce o drobné zkřehlými prsty
volal svou chudobou do ulic
slzy mu kapaly na vršek vesty
když nikdo nedal vůbec nic.
Chtěl poznat lásku v milodaru
chtěl poznat lidi v dobrotě
jablko bylo tou věcí sváru
od těch dob žijeme v temnotě.
Přečteno 205x
Tipy 9
Poslední tipující: mkinka, Iva Husárková, Avola, Romana Šamanka Ladyloba, Marten
Komentáře (1)
Komentujících (1)