Jeden muž

Jeden muž

Anotace: Šel městem jeden muž, na kopcích vítr vál.

Šel jednou jeden muž,
po cestě zaváté.
Nevnímal povel už!
Vyřčený po páté.

Chtěl jenom jít si dál,
po cestách klikatých,
a jenom oheň svál,
jeho touhy proklatý.

Šel městem jeden muž,
na kopcích vítr vál.
Znavený držel stuž,
když hleděl chvíli v dál.

Unaven nesoucí,
své břímě životem,
a lidi matoucí,
odvracejíc pohledem.

Šel prostě jeden muž,
s křížem z Černých skal.
A v líci rudou růž,
kterou už prostě vzdal.

Ach lásku, nelásku,
člověče jediný,
odpověz otázku,
zda jsi ty bez viny?
Autor Trash75, 09.05.2019
Přečteno 215x
Tipy 5
Poslední tipující: BArBArKO, vlnka, J.Karasová, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí