Snad trestu nemusím se bát
Když se s jinou probouzím
Než s tou, s kterou jdu spát
Když o bohyni lásky
Nechávám si ve snech zdát
Snad Perseus mi odpustí
Že randím s jeho milou
Než Velkým vozem odfrčím
Hledat zase jinou
Pak neminu tu jedinou
Ač chladnou bývá zvána
S ní prohodím pár tichých slov
Ta věrná všem zůstává
Snad trestu nemusím se bát
S Jitřenkou se probouzím
S Večernicí chodím spát
O smyslné Venuši
Nechávám si ve snech zdát…
Je to zvláštní.
Osobně považuji tuto báseň za tu "slabší"... a hle!
Ona je nakonec z těch deseti dá se říci nejúspěšnější :)
Díky!
11.06.2019 06:38:41 | PATA
Jo, ale je hódně daleko a ani na špičkách... Venuše je pěkná. Taková - no, co si budeme chlapi povídat. Ale české Pozemnice jsou taky nádherný a nemusíme koukat do nebe. Hezky si zabásnil.
10.06.2019 13:22:21 | šerý