šly jsme spolu zahradou
k našim nohám slétl motýl
nadechla jste se vůně zahrady
motýl tiše odletěl
já se nadechla s vámi
v našem společném zastavení
usedly jsme pod strom
a zaposlouchaly se do ptačí písně
tady
slyšíte ty tóny spolu s námi?
raději píši otazník
to kdybyste nechápali
Není mi jasné na koho se básnička obrací a bojím se že jsou to kamarádi literáci. Básnička jen jako z povinnosti naplnila penzum líbivých motivů (zahrada, motýl, vůně, květ) a jde sociálně k věci - haló jsem tady, tak co přátelé jak se máte?
Avšak název přece jenom naznačuje že úmysl je možná hlubší a básnička závažnější. Básníka bohužel nejde vyzvat jako hráče "karty na stůl": kdo jde zahradou a pro koho píšete otazník? Je básnička o světě živých a světě mrtvých?
17.06.2019 07:28:55 | Karel Koryntka
Až tajemně, inkognitem tajená toulka zahradou. Kdo má sdílný sluch, tak jistě slyší... zahrada zhluboka "dýchá."
17.06.2019 00:37:25 | šerý