Anotace: Všichni jsme mladí, ale staří budou jen někteří.
Aj to je zajímavá epizoda ale rozumí autor co napsal? Je to snad nějaká nevědomá zástupná fantazie, poměrně dobře vylovená v hlubině zrající duše? Název také naznačuje nějaký freudovský symbol. Ulice, kde se lidé dobře znají, starý muž který děsí děvčata a přitahuje hochy, hůl, rány ve hře a po nich modřiny, jichž se děsí matky, a nakonec ukradené koláče (nakonec jde stejně o majetek) - to vše by se dalo dobře psychologicky vykládat. Podle anotace si toho básník asi není vědom. To nevadí umělci-proroci nemusí vědět co říkají.
27.06.2019 07:49:15 | Karel Koryntka