Anotace: jedna z oněch jednoduších
Rozjitření
Jsem mladý sukničkář
a Ty jsi starý muž,
sotva jen polykáš,
já stírám dívkám růž.
Tvé vlasy jsou hedvábí
a můj vous jako keř,
jak snadno stáří překvapí,
v mládí jen to, co chceš.
Jeden skloněný k zemi,
druhý s hlavou k oblakům
oba shlíží loňské sněhy
navzdory rozpakům.