Sluchátka v báglu
a pár taktů foukací harmoniky.
Na Hrádek se vydám
a louči svou tam zapálím,
s pokorou pokleknu
a smeknu.
Smím hlavu svou uložit
pod Váš meč kate?
Nač ptáte se to mylady?
O popravu za hříchy mládí žádám.
A vzpomínám na léta studentská,
kdy klenba nebeská
nejen mně do očí hrála.
Duchu, kde leží Vyšehrad,
Trosky a Říp?
Jaké otázky mně to kladete hradní pane?
Nedíváte se často na mrtvé laně?
a zde jde o co? I historickou individualitu a duchovní integritu či jaké mediální hodnoty?
Báseň pojatá "jen tak" nemůže vyjít. Pojď do utkání naplno ze všech sil rozumu a srdce, sama ze sebe, neopakovat věci zvenku.
17.08.2019 09:36:02 | Karel Koryntka
Pane zde jde i o fatalismus a pacifismus, nevlastním řidičský průkaz, zbrojní pas...
18.08.2019 11:10:35 | Haviko