...a to víno už dávno nepijeme
spomienky ako voňavý korok
toho istého vína
tieto zmeny by neodhadol ani prorok
tak koho je to vina?
Červená a neskrotná
nevieš skrotiť svoju vášeň
Červená a radostná
mohla byť táto báseň
červená sa rozteká
po prázdnom plátne
dýcha a smeje sa ale nešteká
snaží sa prevziať opraty dominantnosti
a ja viem, že len ona je tá ktorá to zvládne
Červená,
tvoje meno
Červená
červené vlasy ti lemujú tvár
spoločný menovateľ je bar
Červená
tiež máš pocit že to začína byť vážne?
Už mi to nevadí, už nie
pocit radosti
do chvíle kým sa jeden nesklame
a čuduj sa svetu
prišlo to rýchlo
a čuduj sa nám,
bol som to ja
Červená
musíme prestať a zobudiť sa zo sna
len by som prešiel okolo
nič by sa nestalo a nič by nebolo
keby vtedy viem, že máš priateľa...
Niekedy prichádzajú
samé červené
červená na križovatke,
červené oči poliate krvou
červené víno rozliate na koberci
keď sa milujeme na dlážke
a to víno už dávno nepijeme
spomienky ako voňavý korok
toho istého vína
tieto zmeny by neodhadol ani prorok
tak koho je to vina?
Davi, ještě jsem se vrátila k Tvým starším básním.Tato se mi velmi líbí.Velmi procítěná.
25.01.2021 22:36:00 | Jaruška
Je úžasné si niekedy zaspomínať ma staršie básne :D ďakujem ti za to Jaruš :)
26.01.2021 14:09:01 | Dávid