odkdy se v básních slova učí
olíznout významem
i požitkářské
sny?
a zda mi dnes dovolí
jít s nimi
skrz neprodyšné
zdi?
Tolik bych chtěla
psát
že v kategorii
Zrychlit tep v co nejméně krocích
vyhrál jsi cenu
na níž sálá
mé srdce jako
trikolóra slasti
že hradby se nejlépe
bourají za tónů
kvartetu něžností
i rtů
když je dokážeš
rozohnit
že popsat objetí
je těžší než obejmout slovo
/o tomhle vím
jen pro úsvit/
a mramor je studený
pokud ho hladíš
chodidly
/jen chodidly/
-
kam chodí řeč?
když nemohu ani
na vlásek poezie
zaznít
nebo ti zatančit
s plamínkem v dlani
kampak se schovaly
mé duševní výlohy
kde potulným divákům
hrál klavír?
Možná že ztichly
jen na okamžik
z chvění
jak rarášci deště, když utíkáme samy
/může se tohle
stát
jenom v básních?/
myslím že právě teď
lze odlít
z jedu štíra
jasnotřpyt
a vůbec se neděsit
žít
slova Tvé básně jasně znějí, ba burcují, jsou s to ztéci hradby světloplachých hlušců jak trouby Jerišské...ST* :-D*
29.08.2019 21:14:36 | Frr
Bože, díky
za tuto báseň,
neb pohrála si
s mými smysly
a nechala je nalézt potěšení,
které je přesahuje.
29.08.2019 21:10:07 | Slav Milo