Anotace: Človek s viacerými tvárami nie je zlý človek. Záleží len na tom, ktorá tvár u neho prevláda.
Snažím sa ťa nabažiť
ale nejde to
niektoré chvíle udržať a neskaziť
od mlčania
tie múry preraziť
od jediného zranenia
už viem čo čakať
chlad tvojich hradieb
stráca sa na vlnách skladieb
a tíši sa
keď hlasnejší je hriech
hlasnejší než anjel
opíjajúci z mysle panien
keď prázdny je tanier
a hlad okorení náš hnev...
Snažím sa ťa opísať
a slovami vyrezať portrét
ale keď nebude temný ani záhadný
tak nebude tvoj
snažím sa ťa opísať
a slovami vyrezať portrét
na plátno rozliať pár farieb
a čakať na ich veštbu
lenže ja potrebujem posun
a nie zostať tu
kde pod vodou topíš ryby
ja viem,
viem že mám chyby
vyryté do mňa
keď mám vieru v to že to dokážem
tak je strach zahnaný zo sna
najťažšie je prestáť sa báť
keď chceš kráčať vpred, do cieľa
nedovoľ si zostať stáť
Snažím sa ťa opísať
ale jedna stránka nestačí,
slovami vyrezať portrét
keď nebude temný ani záhadný
tak nebude tvoj
keď je anjel opitý,
hlási sa démon
serafíni vyliezajú do temných ulíc
a vábia na tango
keď na mňa niekedy hladíš
tak neviem kto,
či anjel alebo démon pozerá mi do očí
Niekedy si nevinná,
niekedy sa tváriš lovená
a inokedy si lovcom ty
viem že zostala si zranená
ale svet nie je plný nemých tieňov
prosím nezhasni tieto tvoje sny
ktoré ti dnes vykúzlia úsmev na tvári
prosím nezhasni svoje sny...
Pretože sú veľkolepé
tento text patrí tebe
si viac
ako len telo
si viac
si viac ako stačia slová
keď miluješ vieme ktorá
tvár víťazí
si výnimočná
aj keď sa v sebe niekedy nevyznáš
si nezameniteľná
hnev aj láska
na rovnakom plátne nesmrteľná
snažím sa ťa opísať
ale jedna stránka nestačí
snažím sa ťa opísať
ale jedna stránka nestačí,
jedna stránka nestačí...
Snažím sa slovami vykresliť
že aj napriek chybám
sa skutočne oplatí žiť
Mně to připomíná hudební texty spíše.
01.09.2019 21:17:42 | Isabella Monvoisin
A to je dobré či nie? :D
01.09.2019 23:56:13 | Dávid
Jo, je to dobrý. :-D
02.09.2019 00:29:45 | Isabella Monvoisin
Nad písaním priveľmi nepremýšľam. Popravde... Keď začínam písať, tak netuším aká dlhá bude báseň, aké slová použijem ani akú bude mať formu ale máte pravdu Isabella, keď na ne pozerám tak naozaj pripomínajú hudobné texty :D neviem, či to je dobré ale je to výpoveď môjho ja :D
Ďakujem za Tip a komentár. Som rád, že sa Vám báseň páči. Ďakujem Vám :)
01.09.2019 21:22:58 | Dávid
Já myslím, že to vůbec není špatné. :-) A nejsem tak stará, abys mi vykal. :-P
01.09.2019 22:41:11 | Isabella Monvoisin