Podle sebe, ...
Než něco mi řekneš
polkni ta slova,
ať první poznáš
jejich chuť.
Pak možná zkusíš,
říct jinak je, znova...
A vzpomeň, že platí:
"Dle sebe, suď"
Než něco mi řekneš,
tak na malou chvíli,
pod víčky schovej,
v očích zlost.
A pošli ji tam,
kde třeba je síly...
Pak možná vezmeš,
mě na milost.