...mlčí
nebi zplihle vrací
sliby cest
mžourající oči rána
si nevidí dál
než na špičku nosu
kradí listují herbářem vůňopisu
nevybavených snů
zatímco
víra si jen
roztržitě čistí zuby
pískem saharských pouští
*
...a jak dostaneš rýmu, tak je listování na nic...
22.09.2019 09:42:50 | Jort
ale taky to má leccos do sebe - člověk si představuje různé své zamilované vůně-až se přitom leckdy vzruší...:-D*
22.09.2019 11:22:18 | Frr
Budiž požehnána
všechna rána
kdy oči ještě mžourají
Jen co se rozhlédnou
i na nos dohlédnou
..................
Báseň je pěkná
21.09.2019 10:56:02 | Donne