Pomlčky v 1.řádku + posledním netřeba. Spíš teda tam dát tečky. 2.věta ve 2.sloce je nelogická. Míněno asi "ne že bys nemohl mě slyšel, ale nechceš", řečeno je však něco jiného komplikovaného. V básni se pojí rozebírání příčiny rozchodu (nekomunikace) s odhodláním vyjít svobodně do nového života (poběžím) - ten druhý pozitivní motiv má skoro větší váhu, možná se hodí báseň nazvat spíš podle něj.
Mlčení je opravdu drsný způsob milostného "boje". Básnička tuto záležitost ukazuje srozumitelně, dobře.
21.09.2019 08:42:27 | Karel Koryntka
Děkuji za konstruktivní kritiku, vážím si toho, ale nechám to tak, jak jsem to napsala, neboť to tak cítím. Nazvala jsem svou báseň takto, protože to ticho panuje už řadu let a je to opravdu skličující. Nějak mi už došla trpělivost a síla to všechno ustát.
21.09.2019 16:17:11 | PIPSQUEAK