Anotace: LYRICKÁ BÁSEŇ O MÝCH POCITECH A RŮZNÝCH POCHODŮ V MÉM MOZKU ALE JEN TAK TROŠKU
DROBNOHLED
Duše spadlá na zem, spadlá z toho člověka.
Nebo přímo z hrůzou v očích, od něj utekla.
Děsí mne má myšlenka, odkud je a proč
někomu z hlavy vytekla. Není má to cítím
je taková rozbředlá, jako pomeje dané
sviním. Dál se divím proč tu civím slůvko
schované, z písmenek poskládané rozhárané.
Scéna hrůzy nehezká, někdo zrůdný by i
zatleskal. Co se stalo no nebylo toho málo
spíše velmi mnoho. Kde vzít to správné
slovo. Spadl nebo asi spíše vyskočil
do asi neočekávaných prkotin. Chvíli
letí jako vyhozené smetí, do té doby
než se setká s tou tvrdou zemí. Ta ho
nepřivítá chlebem a solí. Je tak tvrdá jako
i hrdá a i celkem cudná.
Hledej to co bylo kdysi člověkem, nemlž a
pravdu řekni všude krev tam noha, ruka, střeva
játra, srdce, brzlík, ocas. Jaký je toho všeho
nadpis, jak člověk nehezky končí. Když jeho
mozek, který se právě v tento moment i se
svým diplomem válí tam rozporcován tou
zemí němě a nehezky.
Někde na té špinavé zemi měl toho všeho
dost, vyhodnotil situaci tak že už není o
co bojovat. Na celé čáře to tedy vzdal a
celé tělo sebou na tu poslední pouť si vzal.
Emoce to jsou tvé mé, nevyléčitelné
nemoce. Někdy bych je rád do ruky
vzal a rozmačkal tak, jako význam onoho
slova. Neustále na to mé já dopadá depresivní
nálada, která se rozpadá na tisíce kousků.
Je tam to vše hnusné, co představit si můžeš.
Nezbírej to nech to ležet, jako zvíře polomrtvé
než už definitivně a naposledy vydechne.Krotím
své vášně ano skutečně a vážně, jsou tak hluboce
skryté. Zdá se že snad ani žádné nemám, nějaké
přeci jen ano jsou někdy sice zbrklé. Jinak v sobě
uzavřen tam dále plen, ale nepustím nic ven.
Rozhlédni si kolem sebe co vidíš já vidím
tebe a co ty já zas vidím sebe kolem tebe.
Strojenost světa je taková čímsi sjetá, někoho
vítá druhého nepokrytě odmítá, Jeden pohled
stačí a jsi navždy zrušen v té společnosti asi.
Tvoje tvář jim prý už vše důležitého řekla,
podotkla prudská lidská pomatená řeka.
Kdo jsi co jsi kde jsi se tu vzal jaký jsi býlí.
Jo, tak to tu sem honem val a vezmi zbraň.
Musíme bránit tuto zem, tak si ji nabij třeba
přijdou hnedka teď. Slušný člověk podotkl
dcerunko má, máš už trénink zatím na
polštář na tu chamraď co už tu je a i na tu
co možná už zítra na velbloudovi přijede.
Heč, my už teroristu máme, to se máme.
Sice z vlastních řad sám náš vůdce Pitomie
nám ho vyrobil. Není sice nový ale už něco
zažil ušetřili jsme a hlavně už je tady, sice
po datumu spotřeby ale na to se moc
nehledí. Tak tohle byl ten slušný Pitomiúv
člověk bílé rasy, jako je i sám náš vůdce
.