Čo ťa mrzí viac
že si odišla
alebo že si zistila
že lepšieho nájdeš
len veľmi veľmi ťažko?
Nestoja za každým rohom
tí ktorí nepozerajú aké si kúpia auto
ale pozerajú ti do očí,
načúvajú tvojim slovám
a hľadajú zmysel
medzi riadkami
možno nechápem všetko
a nie som vzdelaný,
neobnažujem sa titulom
odišla si a ja sedím za prázdnym stolom
ešte stále
a opíjam sa vlastnými restami
tiež myšlienkami
ktoré mi pomáhajú vzlietnuť
ako Aladinov koberec
kvôli ním som schopný zvládnuť
tie prekážky a dotýkať sa
tých snov po ktorých túžim
tak ja neviem čo ťa mrzí viac
že sólo nie si taký dobrý hráč
alebo že sme nedojedli ten koláč
ktorý sme piekli pre nás
dnes sa už netrápim
a dúfam že ani ty
je to za nami
a predo mnou tie krásne sny
a všetky tie nádherné zostávajúce dni...
Máš pravdu Davide. Vše jednou přebolí a až ta bolest pomine, zase je svět krásný. Užívej si ho a podle toho, co tvoříš si myslím, že stojíš pevně a máš hluboké kořeny.
Pěkná báseň.
23.01.2020 22:49:26 | Jaruška