Jméno své topil v zapomnění,
člověk je z vlastních činů živý,
v chléb sdrce rozlamoval,
dotkl se hlasem cizích úst,
voda se na víno nepromění,
samota vteřiny nepopraví,
den do dna domiloval,
sám v sobě zkoušel růst.
Narodil se na tomto místě
pro dávno uplynulé časy,
vykroužen s patinou hlíny
bezbřehá paměť v kořenech,
smáčený v doteku deště,
ztracený v meziklasí,
posbíral polámané viny,
ponechal tichozpyt v okovech
Tisíckrát nevyřčená slova
rašila novými nadějemi
zkřivěla - v kostech vybělala
podstata ztracená v odevzdání,
smrtka se převlékla do olova,
kráčela mrtvými alejemi,
oblaka nad hlavou rozestlala
s posledním zašeptáním
hřích
Tady si člověk připadá malinký, ale díky za to
11.10.2019 07:40:27 | blázen
Někdy je dobré, když si člověk uvědomí, že ho něco převyšuje, když se cítí malý, aby mohl růst.Děkuji Ti, blázne.
12.11.2019 22:50:32 | Akrij8