Udusaná hlína, pod kopyty koní
zvoneček zvoní. Na poplach před
tím, co je útokem na celistvost
země. Slunce svítí jen tam někde
v odlidštěné poušti, do uší ti vnikne
písek z několika hledisek.
Detailní strohost, rozvržený
prohoz. Stojí tam zase sám
záchvat, bolestně astmatický.
Empaticky tuze lidský, v posměch
daný kde nejsou čáry ani máry. Kde jsou
všechny ty uzavřené brány a kdy
budou okovy, konečně servány.
Vzdech se my opovrženě vysmál,
zde tu přistál. Frontu prý, na to vystál.
Jen aby mne jako upír vysál, hlasitost svých
činů tlumí. Nezůstanou však bez poskvrny.
Tak jsem tu v němém snu, ještě trochu ztlum
tu tmu. Kdy my skončí ta realita života nevykvetla
do krásy, na miss ničeho ať se radši nehlásí.
Jednou vstal dvakrát spadl, jeden krok dopředu
a dva kroky zpět. Zaútočil na ten svět, věru s vervou
sobě vlastní. Jen si mlaskni bičem práskni do koní, nechť
vše potutelně odzvoní.