Světlo a smích,
tváře a oči v nich,
hlučné tiché spiklenectví.
Roztoužen hledím sklem
okna s ledovou lící,
tmou v zádech polapen,
sám venku, na ulici.
Snad kdybych - buchy klep -
a zved dlaň na pozdrav -
Ach blázne! Jen ztichly by
a k řeči vrátili se pak.