Když na tvou hlavu jde rána za ranou
když křivda se ti děje
když vlci lační tvou kůži dostanou
a kdejaká hyena a šakal se směje
že mají kořist snadnou
snad konečně uvěříš
že lumpa nikdy nedopadnou
že s drzostí jsi štěstí blíž
že jsou soudci nesoudní
že jen peníze mají moc
a mocní že jsou nestoudní
že nepřijde ti na pomoc
Kozinova věta slavná
že Boží mlýny nemelou
že Nemesis tu není žádná
K tomu se jen špatně něco dodává, snad jen Vladimir Vysockyj kdysi nazpíval
písničku, kterou u nás zpívá Nohavica jmenuje se Pravda a Lež
06.11.2019 04:04:06 | blázen
Justice nemá opravdu se spravedlností moc společného a z principu není na straně méně majetných, protože ti si kvalitního advokáta dovolit nemůžou - ministerstvo spravedlnosti by se mělo jmenovat spíš ministerstvem právních kliček. Přesto anebo spíš právě proto si myslím, že boží spravedlnost existuje nezávisle na té lidské - a vícekrát v životě jsem jí byl už i svědkem, i když nic se neděje většinou přímočaře a hned...
05.11.2019 18:51:43 | Amonasr