Hněv bohů v každém z nás
když nastane ta jeho chvíle,
zapálí oheň ve vteřině
a zařve na dvě míle
Kultura chování,
však trochu ubrzdí hlasy,
horkost hlav,
nesmyslné řvaní,
co podobá se krákání
Vniveč je píle s ing. před jmény,
vniveč je imič s tváří klidu
a míru jako u M. Magdalény
Co zastaví náš jazyk
říci mrzké naplavené slova
v kupící se stoce,
kde už dávno rodí se odplata?
Zrcadlo... a záplata
Záplata na bolístku
Zrdcadlo shlédne blbce
a idiota co se bude stydět
Nebo vylézt na vysoký kopec,
vyřvát a vybrečet se na samotě?