Som vďačný že to slnko po noci opäť vyjde
a že stromy nás obdarujú svojimi plodmi
som vďačný za trávu od rosy
a že môžem kráčať vlastnými krokmi
zanechávať svoje stopy
preto rád kráčam bosý
kto si?
Že žiadaš aby boli všetci ako ty
ja som vďačný
som vďačný že nepodobajú sa naše portréty
a nemusíme spolu zdieľať ani stenu
na ktorej visia každého úspechy
pretože mám svoju vlastnú cenu
chcenú
ako láska
ktorá tvorí nemú
ale vzácnu
chvíľu s človekom
Buďme vďační
že môžeme kráčať cestou ktorou chceme
buďme vďační
za to že milovať vieme
buďme vďační
za každý deň
buďme vďační aj za prekážky
pretože sú ďalšiu výzvou len
ktoré nás posilňujú a učia
buďme vďační
za to že môžeme písať svoju vlastnú báseň
a nezabúdajme na maličkosti
a prednosti
ktoré každý človek skrýva
za svojimi chybami
buďme vďační ľudia
pretože môžeme kráčať za snami
a prísť do cieľa
ktorý je nami vysnení
Ďakujem ti mami
že si to nevzdala
a v tú noc bežala
so mnou do snehu
keď som ti prestal dýchať
a že si mi darovala lásku a rodinu
ďakujem ti mami
za život ktorý si mi dala
a zachránila
dnes mám dvadsaťpäť a učím sa lietať
ďakujem...
Davide, tato báseň mi doslova vzala dech. Budu se opakovat, ale tady....nádherné vyznání Životu, sobě, mamince.
Já to mám obdobné. Jsem vděčná za vše, co mám, co mohu a co ještě přijde .-)
23.01.2020 22:45:53 | Jaruška
u té pasáže s mámou mi bylo do breku z dojetí - děkuji za celou báseň
19.11.2019 17:08:11 | Romana Šamanka Ladyloba
Ja ďakujem Vám Romana :) vážim si, že Ste sa pri mojej básni zastavili :)
19.11.2019 22:08:43 | Dávid