Otočit čas vzhůru nohama,
smět změnit jeho podstatu,
zítřek je vzdálený obratník,
kouř nad ztraceným městem,
pomlčky mezi notama,
když netrefíš se do taktu,
člověk je pouhý obchodník
s poztráceným deštěm.
V soudeští zřel jsem Tvoji tvář,
měla jsi svobodu vody,
drala ses úbočím mlhovin
a objímala kraje,
lásku jsi vyryla na oltář,
pro příští sedmé pády
zastlaných rovin vin,
odcházíš s polibkem máje.
Mám v ústech hořkost mrtvých dní,
strach má dnes podobu Tvé krve,
dokud se úsměv rozednívá
nabírám odvahu ode dna,
v objetí nejsme ztracení,
opatrně Tě zbavím trne,
v očích se zvolna připozdívá,
ta danost je nám souzena.
daná danoST ... hledejme její skutečnou podobu ... krásná podoba ... úsměv.z.
27.12.2019 12:10:56 | zdenka