Orientální rytmy v hlavě půlmiliónové metropole mého býti,
hlasy telefoni ústředny, motorové pily, narikajici stromy,
smralajici oblaka nad planetou a pralesy,
nové album bubnujici beaty v úsvitu nedělního rána,
lucerny prosvetlujici v mlze do lidské samoty,
cervanky obzoru nad horizontem lomu,
vzpomínky na prastara úsloví božího jména,
mysl ve vesmíru, boj na hraně rovnováhy sil,
snaha reflektovat svůj život v básni.
...vodou a sluneční clonou potazena skla soupravy,
již jezdím do práce, někdy sním, poslouchám hudbu,
kontempluji, pozoruji lidi a prostředí kudy projizdim,
vystoupim na stanici moravskem náměstí a jdu parkem okolo janackova divadla, pozoruji opadane stromy a probouzejici město, moravská metropole.
Včerejší déšť dal zazářít konturam radiance v centru polis. Kapičky vody na rasach tvoří difuzy světla a vše se třpytí jako halucinogen. Prochazim městem a sním o boji v predaleke galaxii.
Tramvaj se blíží ke stanici kde vystoupim,
reflexe z města; jež miluji,
znovu jako poprvé,
...
Ach....Brno mám moc ráda...líbí se mi jak píšeš. moc. za mne *ST* a děkuji, krásné...
22.12.2019 16:45:51 | Anděl